Als je last hebt van een zere keel, dan is het zuigen op een zuigtablet eigenlijk een van de beste en eenvoudigste manieren om de pijn te verlichten. Zuigtabletten zijn er in verschillende soorten en maten en het is belangrijk om te weten welke soort het beste past bij jouw behoeften. In dit artikel zullen we verschillende soorten zuigtabletten bespreken, zoals de ontsmettende zuigtabletten, ontstekingsremmende zuigtabletten en de plantaardige zuigtabletten.
Ontsmettende zuigtabletten
Ontsmettende zuigtabletten zijn zuigtabletten die werken als ontsmettingsmiddel tegen bacteriën maar ook als lokale pijnstiller. Deze zuigtabletten bevatten vaak stoffen als lidocaïne, chloorhexidine en benzalkoniumchloride. Dit soort keeltablet werkt op een manier om de bacteriën in je mond te doden en de pijn te verlichten. Let op! Het is belangrijk om te weten dat ontsmettende zuigtabletten niet geschikt zijn voor langdurig gebruik. Als je last hebt van een zere keel die langer dan een week aanhoudt, is het verstandig om een arts te raadplegen.
Ontstekingsremmende zuigtabletten
Een tweede type keeltabletten zijn ontstekingsremmende zuigtabletten. Ontstekingsremmende zuigtabletten zijn zuigtabletten die speciaal zijn ontwikkeld om ontstekingen in de keel te verminderen. Deze zuigtabletten bevatten vaak stoffen als acetylsalicylzuur, ibuprofen en naproxen. Deze stoffen werken samen om de ontsteking in de keel te verminderen en de pijn te verlichten. Let op! Het is belangrijk om te weten dat ontstekingsremmende zuigtabletten niet geschikt zijn voor iedereen. Mensen die bloedverdunners gebruiken of een maagzweer hebben, mogen deze zuigtabletten bijvoorbeeld niet gaan gebruiken. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je ontstekingsremmende zuigtabletten gaat gebruiken.
Plantaardige zuigtabletten
Als je op zoek bent naar een natuurlijk alternatief voor de traditionele zuigtabletten, dan zijn plantaardige zuigtabletten een goede optie. Plantaardige zuigtabletten bevatten vaak natuurlijke ingrediënten zoals honing, eucalyptus, salie en kamille. Deze ingrediënten werken samen om de keel te verzachten en de pijn te verlichten. Plantaardige zuigtabletten zijn over het algemeen veilig in gebruik omdat ze met natuurlijke ingrediënten vervaardigd zijn en hebben geen specifieke bijwerkingen. Er is maar één iets waar je moet bij opletten bij plantaardige zuigtabletten: je moet de ingrediëntenlijst controleren en een arts te raadplegen als je last hebt van bepaalde allergieën.
Deze zuigtabletten bevatten een ontsmettingsmiddel tegen bacteriën en een lokale pijnstiller om de keel wat te verdoven.
Ontstekingsremmende zuigtabletten voor wie echt last heeft van een geïrriteerde en gezwollen keel en pijn ervaart bij het slikken.
een plantaardige versie van de zuigtabletjes – fruitige pastilles met tijm oEm de keel te verzachten en vitamine C om je weerstand op peil te houden.
Keelpijn die gepaard gaat met hoest en heesheid? Deze plantaardige pastilles helpen je erdoor.
Tips voor het gebruik van zuigtabletten
Ongeacht het type zuigtablet dat je gebruikt, zijn er een aantal algemene tips die je kunt volgen om het meeste uit je zuigtablet te halen:
- Lees altijd de bijsluiter voordat je een zuigtablet gebruikt.
- Volg de instructies op de verpakking en gebruik niet meer zuigtabletten dan voorgeschreven.
- Laat de zuigtablet langzaam oplossen in je mond
- Vermijd het eten of drinken van iets gedurende 30 minuten nadat je een zuigtablet hebt gebruikt.
- Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen en de effecten van de zuigtablet te optimaliseren.
- Raadpleeg een arts als je last hebt van een zere keel die langer dan een week aanhoudt, als je allergieën hebt of als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Zuigtabletten helpen keelpijn te verlichten
Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten zuigtabletten die in principe allemaal kunnen helpen bij het verlichten van een zere keel. Het is echter steeds belangrijk om te weten welke soort het beste past bij jouw behoeften en om de instructies op de verpakking zorgvuldig te volgen. Als je twijfelt over welk type zuigtablet het beste bij jou past, raadpleeg dan steeds een arts of apotheker. Door deze tips op te volgen, kun je snel van een zere keel afkomen en weer terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.
Wil je nog meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook het artikel ‘Wat helpt tegen keelpijn?‘.