De Tagliatelle deegwaren van het Aproten-gamma hebben door hun bereiding en samenstelling specifieke eigenschappen. Om een product zonder gluten en met een laag eiwitgehalte te bekomen, wordt uitsluitend graan- en rijstzetmeel gebruikt. De basisingrediënten van het Aproten-gamma zijn voornamelijk tarwe-, rijst- of maïszetmeel en tapioca.
Laag eiwitgehalte: lager dan 10% van de overeenkomstige normale voedingsmiddelen.
Laag gehalte aan aminozuren als gevolg van het lage eiwitgehalte, en in het bijzonder aan fenylalanine, valine, tyrosine, isoleucine en leucine.
Laag gehalte aan natrium en kalium.
Bevat geen gluten.
Analyse / 100 g
Eiwitten
< 0,6 g (< 30 mg Phe)
Vetten
1,1 g
Koolhydraten
82,9 g
Natrium
< 30 mg
Kalium
< 30 mg
Samenstelling
Maïszetmeel, aardappelzetmeel, inuline, emulgator: mono- en diglyceriden van vetzuren, aroma: carthaam.
Kan sporen bevatten van melk, eieren en granen met gluten.