Keelpijn komt regelmatig voor. Bij keelpijn is er sprake van een vervelend, pijnlijk gevoel in de keel. De pijn kan variëren in hevigheid. Het kan er ook voor zorgen dat je moeite hebt met slikken of praten.
Soms is het een heftige of scherpe pijn. Vaak komt keelpijn door een verkoudheid. Dit vervelende gevoel kan ook optreden door een veelvoorkomende kwaal, namelijk een keelontsteking of angina. Bij ons vind je een ruim assortiment aan medicijnen om een keelirritatie snel te verzachten, die zonder recept verkrijgbaar zijn.
Keeltabletten als medicijn
Pijn in de keel gaat in het algemeen binnen een week vanzelf weer over. Wil je sneller af van een beginnende keelpijn, dan zijn zuigtabletten met zowel antibacteriële, als pijnstillende werking zeer effectief.
Voor lokale verlichting van symptomen van keelpijn worden vaak keel- en zuigtabletten gebruikt met lidocaïne (hydrochloride). Deze stof werkt verdovend en als een pijnstiller op de keel waardoor de pijn minder wordt. Er is een maximum aan het gebruik van lidocaïne. Let daarop, vooral ook bij kleine kinderen.
Keeltabletten kunnen ook bestaan uit een combinatie van amylmetacresol en dichloorbenzylalcohol. Deze stoffen werken als een ontsmettingsmiddel en remmen de groei van bacteriën, virussen en schimmels.
Wanneer je vaker last van mond-en keelproblemen hebt dan bieden wij ook hiervoor diverse medicijnen aan die je snel en eenvoudig online kan bestellen.
Hoe gebruik je keeltabletten
Een zuigtablet moet je langzaam in de mond laten smelten. Niet kauwen of inslikken. Keeltabletten zijn voor oromucosaal gebruik (via het slijmvlies in de mond) en daarbij speelt de smaak een belangrijke rol.
De smaak bepaalt de contacttijd met het mondslijmvlies. Kies bij Pharmazone uit je favoriete smaken die we beschikbaar hebben.
Gebruik zuid- en keeltabletten niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Een ongeopende verpakking kun je gebruiken tot de uiterste gebruiksdatum, maar eens geopend zit er een limiet op de houdbaarheid.
Lees altijd aandachtig de bijsluiter over het gebruik en de dosering. Let ook op mogelijke bijwerkingen. Bijvoorbeeld een prikkend gevoel in de keel en onaangename smaak in de mond.
Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Vraag dan aan onze apotheker of je dit medicijn mag gebruiken.
Wanneer je na enkele dagen nog steeds klachten hebt of zelfs erger worden, raadpleeg dan je huisarts.
Professioneel advies van onze apothekers
-
Persoonlijk advies
-
Chat live met onze apothekers
-
Erkende online apotheek
-
Verzending binnen EU
-
Apotheek sinds 1974